RSS
Open Cbox

DuLu uPin & iPiN, sEkaRaNg???


alamak, apa sudah jadi?
aku baca Utusan hari tu, lapan kartunis termasuk tiga orang penting di belakang Les’ Copaque Productions Sdn. Bhd. (LCPSB), syarikat bumiputera yang menghasilkan rancangan kartun terkenal Upin dan Ipin, bertindak berhenti kerja dan buat company baru.
pengarah filem kartun Upin dan Ipin, Mohd. Nizam Abdul Razak kini menubuhkan syarikatnya sendiri, Animonsta Studios bersama rakan kongsinya, Mohd Safwan Ab. Karim (Safwan) dan Muhammad Anas Abdul Aziz (Anas)


rupa-rupanya diaorang dah keluar dari Les’ Copaque sejak September lalu, apapun tak lama lagi, produk sulung diaorang akan keluar dan semestinya ia akan memberi saingan sengit pada Upin dan Ipin
produk animasi terbaru mereka itu diberi nama Boboiboy.

SETELAH berjaya mencipta fenomena Upin & Ipin yang sehingga kini menjadi perbualan ramai, pengarahnya, Mohd. Nizam Abdul Razak atau Nizam kini muncul dengan produk animasi terbarunya, Boboiboy. Dulu ramai yang terpegun dengan hasil kerja yang dilakukan Nizam dan rakan-rakannya dalam menterjemah animasi Upin & Ipin sehingga berjaya diangkat ke layar perak.
Maka, tidak mustahil jika lebih ramai yang akan teruja menanti buah tangan terbaru mereka yang lebih segar dan menarik itu. jika Upin & Ipin sehingga kini kekal dengan konsep 1Malaysia, Boboiboy pula mengetengahkan animasi tiga dimensi (3D) superhero berwajah tempatan.


Karektar dalam BoBoiBoy :
Dalam usaha menyalur bantuan kepada orang ramai, Boboiboy akan terpisah kepada tiga orang iaitu :
Bo, Boi dan Boy yang mempunyai tiga kuasa berbeza termasuk tanah, angin dan petir.

karektar lain : 
Gopal iaitu karakter budak India yang mempunyai kuasa menukar sesuatu barang kepada barang yang lain.
Ying karakter budak Cina yang mempunyai kuasa yang membolehkannya bergerak pantas berbanding rakan-rakannya yang lain.
 Yaya pula merupakan karakter kanak-kanak perempuan comel yang bertudung.
 makhluk asing yang membawa pulang biji kopi ke planetnya, namun kerana aroma dan rasa kopi yang begitu sedap, seluruh kroni makhluk asing itu sanggup turun ke bumi semata-mata untuk mendapatkan kopi tersebut.
video
sneak peak BoBoiBoy
 p/s : Boboiboy bukan saingi Upin & Ipin. jgn lupa saksikan BoBoiBoy setiap ahad jam 7.00mlm


sumber : link 1



PerMohonaN dalam taLian KurSus perguRuan lepasan SiJiL PelajaRan MaLaysia (SPM) amBilan Jun 2011



merujuk perkara diatas, kpd blogger2 yg ada adik, akak, sedara mara yg baru lepas SPM boleh la isi borang secara Online. cara2 nye???? senang jer,

cara-caranya :
1 - g BSN n beli no PIN maktab, kemudian
2 - lawati laman web moe.gov.my  utk isi borang online
3 - isi borang sehingga selesai dan klik submit or hantar
4 - berdoa banyak-banyak....kui3

senang jer kan??? OK sebar2 kan berita ni...


LINK UTAMA : moe.gov.my


LepAk seBentaR di Carl's Jr.


arghhh!!! boring2, tu la luahan aku ptg tu bila xde kerja nak buat.. mulalah rasa nak dengar lagu nk layan jiwang beb! hahaha... aku law dengar lagu mst kne pakai earphone, DEM! ptg tu boleh plak earphone ak xde.. sape plak yg rembat earphone aku ni, ni yg xmo letak barang berharga atas meja laptop ak ni.. hurmm! benda dah hilang kan xguna dikenang lagi, so ptg tu gak ak g lowyat dgn si Muiz ni... setel je sambar 1 earphone sony terus balik...
OTW nak balik,
krohhhh!!! krooohhh! kroohhh! bunyi perot, lapar rupanya aku ni.. hahaha...
apa lagi timbul plak rasa nak makan besar ptg tu. Apa lagi mintak pendapat si Muiz nk makan kt ne, si mUiz x abis2 ajak makan kt Subway, giler ke apa budak ni, sedap sgt ke Subway tu.. tibe2 muncul idea nk makan burger kt Carl's Jr kat Mid Valley Megamall. apa lagi dengan perasaan membara g la walaupun masa tu hujan lebat KL ni, xper naik kete so cool jer redah hujan...hahaha.. sampi Mid apa lagi teruskan destinasi  iaitu Carl's Jr depan pawagam Mid tu..
Order kaw2 punyer, abis RM31.00 utk 1 set Burger Carl's Jr, gilo ke apa aku ni makan melampau harganya, xpe la sekali sekala....



maklumat lanjut berkaitan carl's Jr :  





GaTo tu aku yG pUNyEr!!!


apa itu gato??? gato tu nama kasut Nike la, kui3, bkn alligator k...

NIKE GATO

wow!!! dh dpt kasut futsal yg afiffaiz idamkan itu..kui3
cadang nk yang mcm safari Ronaldo pakai tu(pic bawah ni), tp xde plak, tension btol!
nike gato ni yg afiffaiz nak ni xde lg kt al-ikhsan, dem!!! 

so terpaksa la ambik yg grey pink orange tu, cun gak tuh! kah3
ni gato yg afiffaiz beli, comey kan??? 
 
sweet jer kaler nyer...hahaha, ala2 pink gitu..
afiffaiz beli kasut ni kt al-Ikhsan Bukit Bintang, xtaw nk cri kt man, so cari la gato tu kt situ..harga??? pergh!!! mcm mahal mcm tak, afiffaiz beli dgn harga RM219.00 kt al-ikhsan.. munasabah x harga kasut tu??? nak xnk, minat nyer pasal beli la gak walaupun seram2 jer nk kuar kan duit tu...dapat la free gift bag boot jenama al-ikhsan....


afiffaiz dh pakai kasut tuh, pergh!!! sedap jer pakai...tebal span n kain dalam nyer, ringan plak tuh!! best3, afiffaiz like3!!!

now, member2 tngok semua nk ikot afiffaiz pakai kasut kaler tuh, menarik katanya???
dem! yeke??? xlimited la mcm ni law ramai yg guna..hahaha


now, afiffaiz sedang berlagak menggayakan kasut itu..kui3, jgn marah...



aFiFFaiZ.bLoGspoT berWaJah baRu!!!


hurmmm~
lawa ke blog ni dgn templat baru???
rasa cm biasa jer...kah3

pape pon template ni dipilih adalah kerana suka2 xde kne mngena dgn saper2..
blogger2 yg ada guna templat ni sori erk...terikut..kui3

afiffaiz pilih templat koz nmpak sejuk jer bila tngok...rasa nk marah terus hilang...kah3, apa lagi jgn lupa follow blog ni er....... i love u!!!!

 
wajah lama blog afiffaiz (^_^)