RSS
Open Cbox

peRaSaAN sEdiH jGn diLaYaN

video

tajuk : di saat aku mencintaimu
artis : dadali


Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............


p/s : aku xde kene mengena dlm lagu ni.... entri ni ditujukan khas bg bf/gf yg rasa macam kurg dihargai or hubungan cintanya hampir dihujung tanduk, ECEH!!!!!! mengada2 plak afiffaiz ni~

dAh daPaT pEganG???

Entri x lain x bukan, berita hangat dalam semua paper yg ada kt M'sia ni, kecuali Harakah...kui3, x unsur politik k... apa yg dah dipegang tu???? hahaha, jawapannyer baca la paper hari ni.. 
x lain xbukan apa lagi, dapat pegang piala AFF Suzuki 2010, MALAYSIA Tanah Tumpahnya DarahKu memenangi Piala AFF Suzuki 2010 mlm td dgn menang agregat 4-2 walaupun tewas 1-2 di 2nd Leg kt Stadium Gelora Bungkarno...

malas aku nk cakap bnyk ni, kui3, kompom ramai blogger2 dah post berita ni..kan3???

 tahniah Safee Sali jd penjaring terbanyak kejohanan kali ini dgn 5 gol.


afiffaiz nak ucapkan banyak2 tahniah diatas pasukan muda Malaysia tu..TAHNIAH!!!!!

dAh nAk koMpOm kEsuDahanNYa

Entri kali ni adal kesinambungan perasaan gundah gulana ku semalam berkaitan artikel mengenai aPa KeSudaHannYa MaLaYSia VS InDoNeSia???

FUH!!! tinggal 2nd Leg final jer lagi...Lega hatiku rasanya xde saper yg tahu, family aku tahu kot, mahu nyer tak, dorg pon bengang + panas jer tngok aku menjerit memekak depan TV sokong pasukan Malaysia macam org kurang siuman masa tonton perlawanan Malaysia VS Indonesia... macam2 perkataan + ayat kuar dari mulut ni masa menonton perlawanan gempak tuh... nasib baek x lepak kedai mamak, law x dah kene cepuk agaknye...


Ku sangkakan Malaysia menang tipis 1-0 je keatas Indonesia, rupanyer x!!! amazing!!!! tu la yg aku boleh kata, 3-0 beb! Malaysia TANAH TUMPAHnya DARAHKU menang atasi Indonesia... 2 gol disumbangkan pemain oleh Safee Sali yg kiut mukanye dan 1 gol disumbangkan oleh Mohd Ashaari yg selamber mukanya...hahaha... marah plak dorg ni t aku ckp mcm tu...Lantas menempatkan Malaysia dikedudukan yg selesa utk pegang trofi kejuaraan kali ini selepas bertandang ke Indonesia 29/12/2010 rabu ni untuk perlawan 2nd Leg Final...
apa-apa pon tngok la pic ni : 
Noorshahrul Idlan Talaha dianggap arkitek kerana beliau menjadi punca pencetus gerakan yg menyumbang kepada gol pertama Safee Sali dan gol kedua oleh Mohd Ashaari.

 Safee Sali menanduk masuk gol ke-3 perlawanan iaitu gol kedua nya dalam perlawanan malam td. 

tak lupa juga tahniah kepada penyokong Malaysia yg berjaya memeriahkan perlawanan malam td... bengang jer aku tngok sape yg main laser tuh... maen suluh2 kt muka org, hahaha.... 
bangga! patriotik sungguh penyokong Malaysia...

apa pun, saya, afiffaiz ingin menyatakan bahawa kegemilangan bola sepak Malaysia bakal menyinar kembali walaupun tanpa kelibat lagenda arwah Mokhtar Dahari... SYABAS MALAYSIA!!!!

aPa KeSudaHannYa MaLaYSia VS InDoNeSia???


PERGH!!!!! malam ni agaknyer adakah sejarah bakal dicipta bagi skuad Bola Sepak Negara dlm 1st leg Final AFF Suzuki Cup MALAYSIA VS INDONESIA??? bedebar hati ni... kompom la kedai mamak penoh sesak dgn kelibat penyokong M'sia mahupun Ultras Malaysia....
hahaha...yg pasti warga Indon kt M'sia mungkin ketakutan utk kuar lepak ditermpat penyokong M'sia berkampung malam ni(takut kene cepuk la dgn Malaysian)... aku pon xpasti, boleh ke penyokong indon da M'sia duduk rapat2 masa tonton perlawanan tu??? aku rasa x, mybe pergaduhan akan berlaku, maklumlah, tengoklah apa yg Indonesia yg telah sebarkan propaganda negatif terhadap Malaysia dgn meyatakan Malaysia adalah Malingsia(maling = pencuri)...

harap2 isu mcm ni tidak akan mempengaruhi penyokong2 Malaysia mahupun Indonesia, aku x mahulah sok dalam berita tv3 jam lapan ada berita tentang penyokong mati kne pukul masa saksiakan final tu kt Stadium bukit Jalil... law boleh sok berita baik, Malaysia Menang 1st Leg dgn membantai skuad Indonesia 2-0, dapat bantai lebih lagi bagus, kui3...insyaAllah....

sok sek sok sek, aku nk gak ckp tentang pemain pojaan hatiku!!!! sapa lagi kalau bukan Amri Yahyah.... pemain Malaysia yg penah jaringkan GOL chantek!! menewaskan Van Der Sar ketika Malaysia VS Manchester United dulu... 

hahaha, walaupun dia simpanan, tapi bila dia masuk impak besar akan berlaku terhadap corak permainan Malaysia... syok tngok!!!! huhuh, puji Amri jer ni, pemain malaysia yg lain pon cun gak main ok...

Apa-apa hal, saya, afiffaiz merasakan Malaysia menang malam ni!!!! berapa jaringan??? 1-0 kot,tapi lihat komen para jurulatih or org yg pakar dgn Bola sepak ni mereka menyata Malaysia menang 2-0, FUH!!! law btol ramalan itu, syok woooo!!! ntah la... tngok jer la nanti...

p/s: kepada KAUM HAWA, jgn la marah law BF/SUAMI anda x layan sms or belaian manja dr anda malam ni atau pun BF/SUAMI g kuar lepak kedai mamak x bawak anda, jgn risau!!! mereka x cari yg lain, mereka hanya tonton bola dirumah kawan or kedai mamak...

1001 mALaM ^_^

assalamualaikum...
mlm ni bukan malam ajaib!!! alhamdulillah malam ni tepat jam 8.12 mlm blog aku dah dikunjungi 1001 pengunjung....
huhuhuhu, bg aku sbg blogger yg baru jer berjinak-jinak menyemak dlm dunia blog ni, rasa bangga pon ada la dgn kejayaan ini walaupun x seberapa blog ni....bagi yg dh pro dgn blog mybe angka 1001 ni dh lama lepas n dh x payah nk dikenang dah coz dorg boleh cecah 5-6 angka pengunjung blog mereka, mybe lebih lagi...aku cecah 1001 pengunjung ni pon dah senyum kaw2, hahaha
so azam tahun baru, cuba memajukan diri dalam dunia blog ni selagi terdaya... kui3, bukan setakat nk tambah trafik/pengunjung, aku nak tambah followers blog ni sekali..huhuhuhu, besar gak azam tahun baru aku ni...

blogger2, please bagi tunjuk ajar kt aku yg slow ni... tegur or ajar k... tengssss~

Ini kerJa Mr. aSyLah

Entri ini ditulis/dihasilkan atas permintaan/tag drpd muhasylah.blogspot.com , dgn itu, sy dgn gembira n tersenyum smpai nmpak braces terus membalas permintaan tag beliau.....
________________________________________________________________________________

1. Anda ada berapa hp??
tiga ketul

2. Jenama Hp anda??
nokia 1110
sony ericsson c902
samsung Corby WiFi

3. Function Hp anda??
msg,kol,mms,bluetooth,3g, camera 5.0mp + 2.0mp, touch screen LCD, housing warni warni, boleh diguna sbg pengetuk lesung batu n semue2 yg ptt ada bg isi keperluan dan kehendak la...

4. anda menggunakan talian ape??
 
nokia 1110 : Celcom Blue Cube 
sony ericsson c902 : Celcom S.O.X
samsung Corby WiFi : Maxis Youth Club

5. Jimatkah anda??
jimat gila babeng!!! lagi2 S.O.X n Youth Club

6. berapakah anda menghabiskan wang menbeli topup dlm mse sbln??
sikit jer... sebulan xsampai kot rm10, xramai pon nk msg or kol org

7. berapakah msg dlm inbox hp anda??
banyak giler, ada yg dah lama diperam pon ada.... semua tu diperam dari dari awal bulan hinga hujung bulan,,,,,,hujung bulan baru di delete...

8. siapakah yg paling bnyk muncul dlm inbox anda??
pelik,,tp msg die bnyk dalam inbox aku.. iaitu Qurratu H... ain pon kalah...

9. ketika menjawab soklan ne siapakah penghantar msg yang last berada dlm inbox anda??
-emak : cepat balik beli beras, nk masak ni
-jep : malam ni futsal kol 11mlm, dtg jgn x dtg, lawan budak taman cahaya

10. apakah perasaan bile bc msg tersbt??
excited!!!! mak aku msg ak, reti plak mak aku guna phone, adik aku kot yg tolong..=)

11. perasaan anda bile kwn anda menyebarkan no Hp anda??
ada ke org nk sebarkan no ak??? xde kot, aku ni bkn org penting, law ada pon aku redha jer, xsuka marah2....

12. anda gembira bile dpt msg dr seseowg??
gembira kaw2, mau nyer x, cuti ni boring btol, sampai msg dr celcom or maxis centre smpai pon aku senyum..hahaha

13. berapa laju anda menaip msg??
sy noob, lembab..... enjin 1.6 jer, xmcm lancer 2.0

14. berapa kerap anda ber3G??
function 3G ada, tp xpenah guna...ntah xperlu guna...apa2 hal jumpa jer...org rajin~

15. ringtone yg anda guna??
nokia 1110 : nokia tune jer
sony ericsson c902 : couple-Lagu cinta untukmu
samsung Corby WiFi : mizz nina ft noh hujan - kurnia

16. bunyi untuk message alert??
nokia 1110 : nokia tune jgk
sony ericsson c902 : couple-whoa sayang
samsung Corby WiFi : malique ft najwa - senyum

17. berapa gig memory card anda?? 
nokia 1110 : tiada
sony ericsson c902 : 1GB
samsung Corby WiFi : 2GB

18. name owg yg anda ingin tag??
xmo pilih2 dlm blog aku sebab dah ramai yg dah kne pilih....
so aku tag : perdana menteri m'sia
                  timbalan perdana menteri malaysia
                  ketua menteri jabatan kerja raya (JKR)
                  pengerusi syarikat bekalan air selangor (SYABAS)
                  Pengarah dan timbalan pengarah IPG kampus Ilmu khas 

p/s : jgn minta no. phone plak....

LeGgiNG

entri kali ni hanya peringatan n nasihat yg xseberapa....
tajuk : legging
pic :
geli tngok wanita memakainya...law pakai n tutup dgn kain labuh xper... ni pakai tu jer....
pelik3~

harap2 kawan sekeliling aku xder mcm ni,....

tolong sebarkan n tegur k kawan or kakak/adik yg selamber jer pakai ni jer!

sOME pEOpLe sAy

Some people say:
Wife is a HARIMAU ...............
 
Girlfriend is HARI HARI MAHU


And some say:
Wife is like TV, Girlfriend is like Handphone (HP)
At home watch TV, Go out bring HP.
 
No money, sell TV. Got money change HP.
Sometimes enjoy TV but most of the time play with HP.
 
TV free for life but HP, if you don't pay, the services will be terminated.
 
TV is big, bulky and most of the time old but HP is cute, slim, curvy and very portable at any time.

Operational cost for TV is often acceptable but for HP is high and often demanding.

Most Important, TV got remote but HP don't have.

Last but not least.......
TV do not have virus but HP have VIRUS......
Once get it, HABIS LAH.

So best to choose TV, and not HP!

Part 1 : pernikahan angah (03/12/2010)

Assalamualaikum....
entri kali ni aku nak cerita pasal pernikahan abang angah aku (Firdawos B. Ahmad Fauzi)
 
tup tap tup tap!, akhirnya aku dah dapat seorang akak ipar..wow!!! seronok rasanya hati aku ni walaupon bkn aku yg kahwen...tumpang gembira la katakan... nak dimulakan cerita, aku sebenarnya tak xtaw abang aku ni nak nikah bila sebenarnya, yg aku taw malam 2/12/2010 mak aku cakap kat aku supaya bangun awal coz nk bawak abang aku ni pergi nikah... Pergh!!! bia betol mak???!! hahaha, apa la aku ni, abang aku nk nikah pon aku x tahu. xpatot btol la afif faiz ni...

malam tu, aku x tidor pon sebab tergamam kot..kah3.. aku tidor betol2 pas solat subuh, apa x nyer asyik layan movie baru download jer... pas solat subuh baru aku tido, bangun2 jer kol 8pg mak aku dah suruh mandi, bayangkan mata punya la susah nak bukak, macam ada gajah duduk atas mata ni ha.. siap jer mandi, pakai baju, xsempat sarapan pon, sedara mara dah datang nk follow rombongan bawa bakal pengantin, haha, syok oo! dah mcm konvoi kemerdekaan, siap maen race2 lagi tu...

adoi, apa la aku citer ni... pendekkan jer la, tempat bertunang abang aku dan pasangan nyer dijadualkan berlangsung di masjid kat depan Pusat Gerakan Am Cheras. bapa mertua yg nikahkan. aku dah malas nk citer korang tngok jer la pic kt bawah ni :

pic bawah ni aku(afif faiz), along(faizal) dan abah(ahmad fauzi) tengah berdialog sambil bergurau senda :
abah     : "faizal, faiz, bila korang plak nak kahwen???? angah dah lepas, 
                 korang bila???? xmo kahwen ke??
faizal    : Insyaallah bah, tahun depan...abah sedia jer la terima menantu 
               lagi..hahaha.. 
afif faiz : nanti la bah, relax dulu, xpuas jd teruna lagi ni...duit pon xde nk 
                sara anak orang... abah t nak sikit duit, nak topup ni, kui3....

ha apalagi, siap jer acara nikah aku dan rombongan dipelawa utk menjamu selera...sedap ooo! bihun dan kueh yg pihak pengantin perempuan sediakan(pic bawah ni)
siap makan apa lagi blah la aku ke rumah saudara aku kt subang, malam kne datang lagi, malam berinai la plak... xper la kene pergi t aku nk kahwin senang dah tahu pe nk kene buat..kan3?? hahaha....(pic bawah ni masa malam berinai tu)
hahaha...cukuplah utk entri kali ni...Insyaallah nantikan entri Part 2 : hari perkahwinan abang ku .. Assalamualaikum w.b.t

PePeTaH mELayU yg PeRLu kiTa inGaT

1] TERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR, TERLAJAK KERETA PUN BOLEH UNDUR, TERLAJAK KAPAL TERBANG TAKDE GEAR REVERSE……SORRY.

2] BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA KAWIN LAGI!!!

3] SEBAB MULUT SANTAN BINASA, SEBAB MULUT JUGA ….. NASI PUN HABIS!!!

4] KALAU TIADA ANGIN MASAKAN POKOK BERGOYANG, KECUALI KALAU ADA BERUK ATAS POKOK TU.

5] BIAR MATI BINI/LAKI, JANGAN MATI ANAK ( BOLEH KAWIN LAGI APE! )

6] BERAKIT-RAKIT KE HULU, BERENANG-RENANG KETEPIAN…. KAN TAK PASAL2 TUUU…….

7] KALAU PADI KATAKAN PADI, TIDAK AKU TERNANTI-NANTI, KALAU SUDI KATAKAN SUDI, KALAU TAK SUDI …… BOLEH BLAH……………

8] HARAPKAN PAGAR, PAGAR PUN TAK BOLEH HARAP! SAH2 LAH BENDA TU BESI BUKAN MANUSIA!!!

9] TEMPAT JATUH LAGIKAN DIKENANG, INIKAN PULA TEMPAT KENA ‘SAMAN’.

10] HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI, KALAU MACAM TU LEBIH BAIK TAK PAYAH HUJAN DAAA…….

11] KALAU TIADA ROTAN, PELEMPANG AJELAH….

12] CARIK-CARIK BULU AYAM, LAMA-LAMA JADI BULU TANGKIS BADMINTON, PASTI AYAM KEBOGELAN.

13] AIR DI CINCANG TAKKAN PUTUS, TAPI KALAU DAGING DI CINCANG TANDANYA ADA KENDURI LA
TUUU…..

14] KERBAU BERPEGANG PADA TALI, MANUSIA BERPEGANG GUNAKAN TANGAN ……

15] PINGGAN TAK RETAK NASI TAK DINGIN, KALAU ORANG TAK HENDAK TANDANYA KITA TAK LAWA……

16] TAKKAN LARI GUNUNG DI KEJAR, TAPI KALAU TAK KEJAR PUN GUNUNG TU TAKKAN LARI JUGAK!!!

17] PATAH TUMBUH, HILANG REPORT POLIS .

18] BERAT MATA MEMANDANG, BERAT LAGI AHLI SUKAN YG MASUK ACARA ANGKAT BERAT!

19] SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT, AKHIRNYA TAK MASUK JUGAK SUKAN OLIMPIK.

20] KALAU ADE JARUM YG PATAH JANGAN DI SIMPAN DI DALAM PETI, BUANG AJE BELILAH JARUM YG BARU.

21] KAJANG PAK MALAU KAJANG BERLIPAT, KAJANG HAMBA TAK PAYAH LIPAT-LIPAT, MAKAN AJE SATAY
KAJANG!!!

22] KALAU KAIL PANJANG SEJENGKAL, BELI AJELAH KAIL YG PANJANG SIKIT

23] KALAU TAKUT DI LAMBUNG OMBAK, JANGAN BERUMAH DI TEPI PANTAI, BUAT RUMAH JAUH-JAUH SIKIT DARI
PANTAI….


BahaGiA biLa KeNtuT (^_^)

Jarang sekali kita dengar pompuan kentut kuat-kuat terutamanya bila tengah keluar dengan lelaki. Mereka sanggup tahan kentut sampai biru muka semata mata tak mau kentut depan teman lelaki mereka. Padahal, lelaki sikit pun tak kisah jika pompuan terkentut. Adat la tuh dah nak
terkentut. Paling kurang lelaki akan berkata ”Eh! Makan apa kentut busuk dan kuat sangat nih???“ Dan secara otomatik lelaki dan pompuan tadi akan ketawa bersama sama. Ini akan menjadikan hubungan mereka semakin ceria.

Lelaki secara lazimnya terkentut secara tak sengaja. Dan apabila benda ni terjadi, lelaki dengan secara tak malunya akan mengaku depan teman wanitanya bahawa dia terkentut. Dan teman wanita secara spontan akan berkata ”Tak senonoh la…“ sambil mengejek manja teman lelakinya itu. Dan lihatlah betapa harmoninya hubungan mereka.

Jika dahulu pompuan asyik menahan kentut ketika bersama teman lelakinya, namun kini pompuan dengan beraninya memberitahu lelaki bahawa dia nak terkentut. Pendek kata, kentut mintak izin. Tengok…bagaimana kentut mendidik pompuan supaya menjadi begitu tertib. Dan hubungan mereka secara tak langsung akan bertambah baik.

Jika dahulu pompuan berkata perbuatan teman lelakinya yang asyik terkentut sesuatu perbuatan yang tak senonoh, namun kini dia semakin mengaguminya dan semakin menghormati…kerana itu adalah trademark teman lelakinya. Mana nak jumpa dah lelaki camtu…

Akhir sekali, jangan sesekali malu jika anda terkentut ketika anda berkunjung ke rumah dan menemui ahli keluarga pasangan anda. Ini kerana jika anda terkentut, ahli keluarga pasangan anda akan gelakkan anda secara beramai ramai. Secara tak langsung, ini akan mengeratkan hubungan
anda bersama bakal bakal ahli keluarga anda.


Kesimpulan:
Kentut itu membahagiakan….anda setuju???

[jika setuju atau tidak tinggalkan komen anda dan anda dialu-alukan jd follower blog ni]

taHun bARu, buKu bARu [Salam Maal Hijrah]

Doa Akhir Tahun & Awal Tahun Hijrah

Salam sejahtera buat semua.

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib  pada akhir bulan Zulhijjah.
Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”

Doa Akhir Tahun Hijrah
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.
Doa Awal Tahun Hijrah
Sumber: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
Hikmah membaca doa akhir tahun Hijrah adalah kita memperingati amalan-amalan pada tahun lalu, sama ada yang amalan yang membawa kebaikan mahupun amalan yang membawa kepada dosa dan lalu meminta ampun atas kesalahan-kesalahan serta meminta perlindungan Allah swt. daripada kejahatan syaitan dan manusia.
Manakala hikmah membaca doa awal tahun Hijrah pula adalah kita memperbaharui azam untuk melakukan kebaikan dan meminta kekuatan dan hidayah untuk melaksanakannya.
video

JuSt tHe wAy yOu aRe!

video
Bruno Mars - Just The Way You Are
oh, her eyes, her eyes make the stars look like they're not shinin'

her hair, her hair falls perfectly without her tryin'
She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her lips, her lips
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy
She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are,yeah..

lyric source

download :  mp3
                              video clip

p/s: lagu pilihan aku minggu ini bila teringat seseorang...

mE,LoVEs,haTes,gOaL....

This is the rule:
"Once you have been tagged , you are supposed to write a note with 25 random things facts or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tagged the person who tagged you. If I tag you, its because I want to know more about you."

me
study at IPIK (degree in special education)
ex skp4, ex SMKBT
loves 
purple + pink + gold + chrome
sleep
budak pp tembam..huhuhu
tngok gigi sendiri
mkn lolipop
hates
tngok gigi org laen
digigit nyamuk
org yg serius 100%
mkn pedas2 sampai lidah nanes
rambut panjang yg susah dibelai
org yg ckp belakang tunjuk baik sambil menjatuhkan saya...
goal 
sukses dlm apa yg nk dicapai...
nk jd org yg baik
mecca n kahwen juga diutamakan
jadi imam kepada isterinya, kui3~
nk melamar sambil pegang bunga rose!

people i tag
tamo tag bnyk2..
sorang dak nakal ni cukup la:mija tomey3


ps: perlu ke smpi 25?huhuhu...peraturan dibuat untuk dilanggar..hehe=P
xlarat nak tag semua followers dlm blog takot t kne marah dgn buah hati dorang, aku jugak yg kene t..... 
video

apabila Aku dAh terGelak!!!

hahaha!!!! layan jgn x layan...
masa tngok shout awards hari tuh aku pon tergelak tngok bile dorang berdua ni nek ke pentas~
nk pecah perot aku tngok dorg nih gelak, siot jeh~

 Video Jahan dan Zizan Raja Lawak ckp B.I masa Shout Awards
video
Ringkasan Epik lawak Johan n Zizan :

1. I speak english but sometime broken – Johan (0:48)

2. Don’t call air liur, but mouth water – Johan (1:10)

3. What about comes from my nose? Nose water, OMG! – Zizan (1:20)

4. Your god, my god is the same. So we say, oh our god! – Johan (1:35)

5. One in my house got a chick. What chick? My mak chick! – (1:57)

6. Mizz Nina always BBM me, OMG – Zizan (3:09)

7. And the nomi-nominees is, betul’lah, calon-calonnya – Zizan (3:15)

Layan video di atas untuk lebih lawak..

thanks lord of ring…lol ^__^


alhamdulillah, abang saya dah nak kahwEn!!!!

syukur Alhamdulillah....
selesai sudah majlis tahlil anjuran keluarga ku malam ni...
walaupun penat, tapi aku sekeluarga amat hepi diatas kehadiran ramai tetamu...
dapat r erat kan hubungan silaturrahin kan~

hah! sok pas solat jumaat, abg aku plak nikah kt Cheras...
sabtu kenduri kahwen nyer kt rumah belah pengantin perempuan di Cheras...
rumah pengantin lelaki plak pada 18/12/2010...
[Klik pada gambar utk besarkan]

so aku nak jemput la anda semua datang kerumah aku pada 18/12/2010 beralamat di:

1299 Quarters Guru Sek. Keb. Sg. Haji Dorani,
45300 Sungai Besar,
Selangor Darul Ehsan
[klik pada gambar utk besarkan]

datang jgn x datang k!!!!
aku jemput dgn senang hati ni...
makan free siap boleh bergambar bersama aku n pengantin sekali law korang nak~

borinG, boRing, bOriNg.....

hmm, ntah apa yg ak nk wat hari ni (29 nov 2010)...
boring giler dok rumah, cepat la start sem baru... dah nak naik berat badan dok rumah, asyik makan, tido, tngok tv, hadap lappy.... korang rasa apa yg aku patut wat???? bg cadangan sikit... help!!

setakat ni aku cuma larat nak gelak jer tngok video BELACAN dan PAKU ni....
korang tau ke sape Belacan dan Paku ni?? sorang nama Belacan, sorang lagi nama Paku, law x silap dorg ni pernah study kt u di sarawak...hahaha....kelakar plak layan video dorang kt youtube...
boring2 dok rumah pon dapat la gak gelak tngok dua org mat saleh ni...
so, korang pon layan gak la...
video
hahaha..dah puas senyum n ketawa???
layan la bnyk lagi video Belacan dan Paku ni kat youtube, senang je, bakak youtube taip la Belacan dan Paku kat ruang search...
xpon korang terus jer klik link yg aku sedia kan ni more video Belacan dan Paku
selamat menonton n bergumbira..kui3

aku tetap boring ni, xde ker orang ajak aku kuar jalan2, or makan2 ke?????...

suSah ke nAk sEnYum???

hahaha...mst korg tertanyer-tanyer aku ni susah ke nk senyum...
sebenar nyer ak senang jer senyum, TAPI xde r sampai nampak gigi aku yg cun nie....
nak taw kenapa ak segan nak senyum samapi tunjuk gigi aku nie???

sebenarnyer segan nak tunjuk kt korang2 yang ak pakai BRACES....korang taw apa tu braces???
ni ha braces yang ada pada gigi aku :
hahaha, pagi 25/11/2010, pagi tadi aku g r temujanji dgn doktor orthodontik kt Klinik Pergigian Besar di Selangor... 1st, aku nyer bands tercabut terkeluar dari gigi, so aku suruh la doktor tu ganti n pasang ketat bg xtercabut lagi...siap jer ganti bands baru, dia suruh aku pakai ring elastics... katanya nak tarik gigi atas aku ke bawah sikit.. so aku pakai la seperti yang disarankan...sekarang ni nk bukak n nganga mulut pon dah payah... jd pendiam la aku pas nie...
mana x nyer, elastics yang aku pakai tu dah la kenyal, pakai silang plak tu..ada mcm pic kt bawah ni apa itu elastics:
alhamdulillah, gigi aku skrg ni ada la terurus or lurus... law x dulu masa belom pakai, mak ai terabur...kah3aku dah pakai braces ni hampir 2 tahun lebih, bila ntah nak buka..doktor pon xpasti, apa yg doktor cakap,
"gigi kamu ni teruk gak nak dibetulkan, jadi ambil masa sikit la faiz..." hahahahaha....
~TAMAT~

aDuHai Corby kU saYang...


ini lah Corby WiFi saya (Samsung S3650 Corby) :-
 
Grrrrrrr~
geram n sedih rasanya bila barang yg aku syg ni cedera....
23/11/2010 aku g la ke pekan Sg.Besar, tujuannya nak la g bank kuar kn sikit duit kt ATM, maklumlah xde duit nk beli top up, kredit pon dah rm0.00, dalam dompet pn ada brape sen jer.... jd ak g la bank nk kuarkan duit.....kuar jer dari kete aku pon bawak la Corby aku ni masuk bank sekali...

selesai jer aku kuarkan duit dr mesin ATM, aku keluar jer bank ada la seorang hamba tuhan meminta sedekah, aku pn cadang nak derma la, lg pun dalam suar jeans aku ada sikit duit kecik... masa nk kuarkan duit tu, aku tertarik sekali dengan Corby aku nih, apalagi!!!! terjatuh la Corby yg aku syg sgt nih.... sedih giler aku tngok Corby aku nih jatuh bagaikan sehelai kertas yg ditiup angin petang yg damai...

kesan dri terjatuh tuh, Corby aku calar-calar sikit.... tp xper la, xnampak sgt, lagipun xde apa-apa kerosakan yang teruk...KECUALI, apa yg buat aku sedih sgt2 bila timbul satu garisan kurang menarik pada skrin Corby aku tuh.... Pixel pecah kot... keaadaan Corby aku ada aku sertakan dibawah:

setiap kali aku nk balas msg or jawab panggilan mesti terlihat garisan di skrin Corby aku dgn sayu.... nape la kau jatuh Corby...nasib la nk wat cmne lg kan... nk g hantar kt Samsung malas la plak walaupun masih lg under warranty.... xper la, ada rezeki teringin plak angkat iPhone 4G ke, Blackberry Torch ke or apa2 PDA la...
[kesian mija Corby dia hilang...]
p/s: Pyja nk beli Corby saya???kui3~

Surat Berantai? Ramai Khurafat

Surat Berantai? Ramai Khurafat: "
Gambar Dan nickname Dirahsiakan


Salam semua kepada pembaca blog teruna sungguh suci ni.. heh. sihat tak korang? Oklah kali ni aku nak cerita sikit pasal surat berantai, korang tau tak ape surat berantai? biar aku terangkan.(petikan daripada ustaz zaharuddin) Kita sering menerima surat tanpa nama pengirim ini dari semasa kesemasa.Surat ini juga ditabur di masjid-masjid dan tempat-tempat awam kononnya untuk menunaikan tanggungjawab menyebarkannya aku paparkan contoh surat berantai terkini ( yang sentiasa diubah dan ditambah).


Korang nampak tak gambar atas tu? memang benar ayat atas tu sangat bagus, tetapi yang aku highlightkan tu korang berhati-hati sikit, sebab boleh bawa khurafat benda tu.. Memang tak dinafikan naluri manusia untuk tidak melanggar peraturan, tapi itu hanyalah mainan ayat palsu sahaja..


Mungkin ade orang taksub dengan surat berantai ni, dan terus forwardkan kepada rakan-rakan, aku cakap terus terang ni, benda tu sebenarnya tak elok, jika surat itu melampau.. boleh dikategorikan sebagai khurafat. Aku nak cerita panjang lebar takut tersilap plak, so aku amik jawapan dari Ustaz Zaharuddin


Komen daripada Ustaz Zaharuddin
Tidak dapat dinafikan naluri manusia memang ada kelemahan, akan mengalir pada dirinya suatu anggapan sial kerana sesuatu.


Rasulullah s.a.w. pernah bersabda:


'Ada tiga perkara yang sukar untuk dielakkan , iaitu: bersangka buruk, tathayyur (sial menyial) dan hasad. Oleh karena itu kalau kamu bersangka buruk jangan kamu percayainya dan laksanakan, dan kalau merasa sial jangan berhenti (dari buat kerja yang dilakukan kerana terpengaruh), dan kalau kamu hasad, jangan lanjutkan.' (Riwayat Thabarani)


Oleh karena ketiga perkara ini hanya semata-mata perasaan yang tidak berpengaruh pada suatu sikap dan perbuatan, maka dimaafkannya oleh Allah.


Dan diriwayatkan pula dari Ibnu Mas'ud, Rasulullah s.a.w. bersabda:


'Tathayyur (merasa sial) adalah syirik.' 3 kali.


Dan Ibnu Mas'ud sendiri berkata: ' Setaip orang akan ada perasaan-perasaan 'sial', dan lain-lain tetapi Allah akan menghilangkannya jika anda bertawakkal.' (Riwayat Abu Daud dan Tarmizi)


Apa yang dimaksudkan oleh Ibnu Mas'ud itu, ialah: setiap orang di antara kita ini ada perasaan-perasaan seperti itu, tetapi perasaan semacam ini akan hilang lenyap dari hati orang yang selalu tawakkal dan tidak membiarkan perasaannya itu tinggal dalam hati.


Antara surat berantai yang popular + khurafat




Sumber:

! Teruna Suci !
"