RSS
Open Cbox

fEvEr~


afiffaiz sedang demam.... 
sedih sgt2....
kepala pening giler2 mcm nk meletop dah ni.... 
tolong2 panggil doktor... 
adui!


p/s : jgn maen hujan taw kawan2

kHuRaFat

entri kali ni berkaitan dgn filem Khurafat yg afiffaiz br jer dapat tngok, pada hal kt pawagam dah lama kuar (13 januari 2011) tp ptg td br dapat tngok di midvalley megamall...
 [OFFICIAL TRAILER] KHURAFAT - Perjanjian Syaitan
video

1st, afiffaiz rasa laen macam bila tngok citer seram melayu. pergh!!! boleh tahan!!! dah la lebih dari 50% citer tu di dalam hospital yg gelap keadaan nyer.. pelik la jgk asyik gelap jer suasana nyer, tp mybe nk nampak kn kesan keseraman tu kot, wat org suspen jer... seram kot tngok liayana jasmay jumpa hantu bila dia terbangun dari tidur.... hantu tu boleh lepak kt syiling..

 (liyana jasmay diganggu apabila terjaga dr tidur)

2nd, wow! hantunyer ganas kot, lagi time liyana jasmin men kejar2 dgn hantu tu kt hospital, then dia terlanggar hantu tuh...afiffaiz tutup mata masa tu, kui3... lagi2 bila dlm bilik mayat tu bila blackout! tiba2 jenazah minah tu hilang... dup! dap! dup! dap! jantung afiffaiz... yg lg terkejut mcm sial bila adegan bawak van jenazah tu, hantu tu boleh plak dok kt tengah2, afiffaiz dh menggigil nk lompat g blakang kerusi nyorok...
(babak masa dlm van jenazah)

3rd, ni agak mengecewakan sikit bg afiffaiz la, ending filem seram ni, ala dia x susun kemas la penceritaan bahagian ending tu, nampak mengelirukan la plak. taw2 johan(lakonan syamsul) tu dah terbaring kt hospital, mati, jd jenazah....adoi, fail disitu, afiffaiz rasa la..  


[OFFICIAL MUSIC VIDEO] Ost FilemKHURAFAT - Ya Robbi
video

pasni nak layan filem HAQ plak :

p/s : filem ni mendebarkan, bnyk sgt wat afiffaiz terkejut, afiffaiz bg 4.5/5.0 utk filem ni... sape2 yg belom tngok g la usha2 kt pawagam sekarang...Tq Mija, Eja n Na kerana ajak tngok filem seram ni yg korg dok jerit2 dlm pawagam wat afiffaiz rasa geli tngok telatah korg....

mAna LesEn???


argh!!!
datang lagi masalah, ni gara-gara polis la ni, asyik nk tahan org jer. Adoi, ptg jumaat lepas aku nk balik kampung, rindu kt family la katakan. Dengan berbekalkan semangat n rasa rindu aku pon balik la, bertolak jam 3 ptg dari bandar Permaisuri... baru jer 10 minit perjalanan dah kne tahan dgn polis trafik (PT).. argh!!

PT       : dik, mintak i/c n road tax.
afiffaiz : jap tuan sy kuarkan, road tax ada kt bawah seat.

eceh, aku pon bg la dgn lemah lembut..cun lepas xde problem 
tapi...

PT       : dik, no plate ni kecik sgt hurufnya, t balik tukar pakai yg standard size.
afiffaiz : baik tuan, t sy tukar...

yg menjadi masalahnyer yg wat aku serabut kt sini bila sekali lagi aku kne tahan dgn JPJ kt depan JPJ Kuala Selangor...

JPJ       : dik, kuarkan lesen n roadtax
afiffaiz : ok tuan, jap erk

kat 2 minit aku check dompet..
argh!!! lesen plak xde!!! mana ko menghilang lesen!!!
cuak x cuak la aku, lesen plak boleh xde, padahal td ada masa polis trafik mintak..

JPJ       : ada xde ni dik? law xde ckp
afiffaiz :xde la plak tuan, td masa kt federal kne tahan dgn polis trafik ada, skrg xde plak...

adoi, kene citer kt polis apa yg berlaku td..

afiffaiz : tercicir kot tuan, xpon polis trafik td x bg balik, or sy lupa kot nk ambik kt polis trafik (ntah la, aku pon xtaw mane satu yg btol, 
aku pon x ingat aku ada ambik atau x lesen aku kt polis trafik tu...)

JPJ      : ok, bak sini i/c...

dialog JPJ tu dgn siapa ntah (JPJ 2) gune talkie walkie :
JPJ      :03 dr 05 jawab panggilan over, sambungkan ke 09, tolong check kan lesen memandu bg no i/c ni...blah3, 900714******...
JPJ 2   : ye, lesen hidup n tamat 11/3/2011
JPJ      : ok, terima kasih
JPJ      : ok dik, t balik g JPJ padang jawa or sabak bernam bawak pic n soh JPJ sana print balik lesen.
afiffaiz : terima kasih tuan.
JPJ      : sama2, eh, jgn lupa tukar no plat ni, kecik sgt
afiffaiz : ok tuan, td pon dh kne tegur dgn polis trafik...

fuh!!!
lepas gak akhirnya, tp mana sempat nk wat lesen baru, JPJ dh tutup...
isnin la baru boleh buat, dah isnin kelas sampai 4.30, jawabnyer hari selasa la baru dapat wat lesen baru...hurmm
sok nk balik KL mcm ne??? x berlesen la, redah je la, harap2 xde sekatan jalan raya!!!

p/s : bila ditahan penguatkuasa anda kne cool mcm afiffaiz, jgn nakal2 nk tinggi kn suara... budi bahasa buda kita... lagi 1 jgn cuai, jgn jd mcm afiffaiz ni, lesen pon boleh tercicir..

FiLEm aFiFfAiZ wAjiB toNtOn 2011 [part 1]


pergh!!!! bila elaun nk masuk ni???(mengeluh jap)
elaun masuk jer, afiffaiz nk g tngok wayang... Lokasi??? mstilah Mid Valley or Times Square or Cheras Leisure Mall or Pavi....kui3..tu je la port tempat afiffaiz lepak tngok wayang dgn geng...

filem apa afiffaiz nk tngok??? itu yg kita x tahu!! kah3...
hurmmm, afiffaiz rasa nk layan filem genre aksi/comedy/fiction jer....cinta??? bole kot sekali...kui3, antaranya :

KONGSI
video

TRANSFORMER 3 [3D]
video

GREEN HORNET [3D]
video 

FAST FIVE
video

p/s : kui3, sape2 yg nak join afiffaiz g tngok wayang citer diatas PM jer afiffaiz, cik QM law nk join cakap k, t kita g sama2 erk!!! hihi...

kuPOn pErcuMa dARi kUgEEku????




ha!!! xmo ke Blackberry??? xmo wang tunai??? 
sape2 yg nak kupon percuma dr KUGEEKU boleh klik link kt bawah ni :

yG mANe 1?? or sEMUa sekali PDRM nk pAKai???


entri kali ni tentang apa yg aku terjumpa kt arenakereta .. masa saja layan ptg yg boring...
aku ada gak dulu terbaca yg PDRM nk guna kete Kia Forte sbg kereta peronda terbaru lepas Mitsubishi evo10 dijadikan kereta peronda PDRM yg dikenali sbg "Helang Lebuhraya" @ "Highway Eagle".. xpasti la, btol ke ni??? 

Mitsubishi evo10 Highway Eagle 

jom lihat Kia Forte / Naza Forte PDRM tuh...[sumber]

Kia Forte / Naza Forte

namun, ada lagi kereta yg bakal dijadikan kereta peronda PDRM yg lain, 
antara nya :[sumber]


Toyota Corolla Altis

Toyota Camry

Kia Sportage

hahaha, yg mane 1 akan digunakan??? atau kesemua nyer sekali???!!!
ntah la...tunggu jer la yg mane ada atas jalan raya t...

tapi cuba lihat Polis Hull, England....pakai Proton Impian [Proton Waja] jer... org sana pon sibuk pakai kete buatan kita, tp kita kt malaysia sibuk pakai Kete buatan luar

Proton impian a.k.a Proton Waja

p/s : afiffaiz syok tngok Kia Forte gaya ala2 polis luar negara tu... o_o


Sumber Gambar kereta diatas :  

duGaaN bARu di TaHun bARu *_*



huh!!!

kisah baru ditahun baru ni bagi aku amat perit sikit....
mau xnyer, masuk jer maktab dapat subjek baru & lecturer baru...
yg wat perit nyer dapat plak lec yg tegas!!! 
pergh!!! siap letak peraturan law lewat nk masuk kelas dia...
lagi 1 kne beli buku Teks/Rujukan harga RM100++ sebijik...
nak dapat kt mane duit nk beli buku tu???
terpaksa la merayu dgn org dikampung mintak hulurkan bantuan kewangan sementara tunggu elaun masuk yg di uar2 kan akan masuk bulan march t...

tension, hari 1st dh kne bebel pasal rambut panjang...
dgn duit poket yg sikit trpakse gak la g kedai gunting rambut...
law ada bnyk duit xper gak boleh g salon, ni x!!!
terpaksa g gunting kt kedai gunting rambut kt Taman Tenaga tu~
dah la potong x cun, mcm budak darjah 1 rambut aku pendek dipotong nyer...
dah la mahal, RM8 plak tuh... kt kampung aku RM5 je,kui3
potong mcm nk xnak jer...
tp xper lah trpakse law x kene bebel lagi...

yg wat aku lg tertekan bila kne digandingkan dgn org yg kurg aku suka...
kne wat power point kerja kumpulan dgn dia...
arghhh!!! nak x nak kne gak sbb t kne bentang benda tuh...
kne ckp English plak tu masa bentang,
dah la x terer nk ckp english...adoi2~

 tapi...

syok!!! dapat jumpa member maklum r lama sgt cuti..
ni dpt jumpa xpayah nk mesej2 dah..
jumpa n bersembang terus..
lepak kedai makan sama2
terutamanya, miss QM
rindu kot nk mkn lamb chop dgn dia n d'Geng kt kmpung Bharu...

ini lg syok!!!!
sejuk hati, dapat tngok si A yg aku syg.. *wink2
huhuhu, lama sgt cuti xdpt nk usha2 si A ni..
ni dah start sem baru ley r kan usha2, manje2
hahaha...gatal afiffaiz ni...


p/s : moga sem kali ni aku dpt lalui dgn tenang.. xmo r tertekan, xmo emo, xmo nakal2, kui3~ 

sEmua nAk baRu, peRmuLaaN bARu!!!

 SeLamaT taHun BaRu 2011!!!!!

dikesempatan ini, saya afiffaiz ingin mengucapkan selamat tahun baru 2011 kepada seluruh penduduk Malaysia yang terdiri daripada pelbagai bangsa terutamanya yg beragama islam, law ada salah silap aku yg aku dah wat dalam blog afiffaiz.blogspot.com ni harap dimaafkan ye, aku ni pon bkn la hebat sgt....

hahaha, berkaitan tajuk entri diatas, aku nk tunaikan azam baru aku, sebenarnye azam aku ni sama azam dulu2, cuma aku nk perbaharui dan tingkatkan lagi ussaha nak capai azam aku tu... ada 5 perkara yg termaktub dalam azam baru aku, antaranya :
i - mahu belajar bersungguh-sungguh dan jadi insan yg lebih baik dr sebelum ni(maklumlah nk jd guru yg cemerlang)
ii - aktifkan diri lagi dalam dunia blog tanpa abaikan tanggungjawab serta kurangkan buat benda yang kurg mendatangkan manfaat
iii - tingkatkan kualiti dalam beribadah kepada tuhan
iv - nk kuat bersenam, nak kempiskan perut, nak tough kn badan...
v -cinta??? mahu lebih serius dalam menyayangi seseorang (siapa agaknyer???)

p/s : azam 2011 sama jer dgn azam tahun yg lepas2 cuma diberi nafas baru jer, kui3....