RSS
Open Cbox

DuLu uPin & iPiN, sEkaRaNg???


alamak, apa sudah jadi?
aku baca Utusan hari tu, lapan kartunis termasuk tiga orang penting di belakang Les’ Copaque Productions Sdn. Bhd. (LCPSB), syarikat bumiputera yang menghasilkan rancangan kartun terkenal Upin dan Ipin, bertindak berhenti kerja dan buat company baru.
pengarah filem kartun Upin dan Ipin, Mohd. Nizam Abdul Razak kini menubuhkan syarikatnya sendiri, Animonsta Studios bersama rakan kongsinya, Mohd Safwan Ab. Karim (Safwan) dan Muhammad Anas Abdul Aziz (Anas)


rupa-rupanya diaorang dah keluar dari Les’ Copaque sejak September lalu, apapun tak lama lagi, produk sulung diaorang akan keluar dan semestinya ia akan memberi saingan sengit pada Upin dan Ipin
produk animasi terbaru mereka itu diberi nama Boboiboy.

SETELAH berjaya mencipta fenomena Upin & Ipin yang sehingga kini menjadi perbualan ramai, pengarahnya, Mohd. Nizam Abdul Razak atau Nizam kini muncul dengan produk animasi terbarunya, Boboiboy. Dulu ramai yang terpegun dengan hasil kerja yang dilakukan Nizam dan rakan-rakannya dalam menterjemah animasi Upin & Ipin sehingga berjaya diangkat ke layar perak.
Maka, tidak mustahil jika lebih ramai yang akan teruja menanti buah tangan terbaru mereka yang lebih segar dan menarik itu. jika Upin & Ipin sehingga kini kekal dengan konsep 1Malaysia, Boboiboy pula mengetengahkan animasi tiga dimensi (3D) superhero berwajah tempatan.


Karektar dalam BoBoiBoy :
Dalam usaha menyalur bantuan kepada orang ramai, Boboiboy akan terpisah kepada tiga orang iaitu :
Bo, Boi dan Boy yang mempunyai tiga kuasa berbeza termasuk tanah, angin dan petir.

karektar lain : 
Gopal iaitu karakter budak India yang mempunyai kuasa menukar sesuatu barang kepada barang yang lain.
Ying karakter budak Cina yang mempunyai kuasa yang membolehkannya bergerak pantas berbanding rakan-rakannya yang lain.
 Yaya pula merupakan karakter kanak-kanak perempuan comel yang bertudung.
 makhluk asing yang membawa pulang biji kopi ke planetnya, namun kerana aroma dan rasa kopi yang begitu sedap, seluruh kroni makhluk asing itu sanggup turun ke bumi semata-mata untuk mendapatkan kopi tersebut.
video
sneak peak BoBoiBoy
 p/s : Boboiboy bukan saingi Upin & Ipin. jgn lupa saksikan BoBoiBoy setiap ahad jam 7.00mlm


sumber : link 1



8 comments:

miss husna said...

faiz, lau bole tukar la comment ni kpda pop-up nye style..senang nak komen :)

miss husna said...

n word verification pun tak perlu kot rasenye :)

aFiF fAiZ said...

haha
xreti

aida4eva said...

heee~ layan katun lagi ye cik faiz :p

eh..link blog sy tepi bloglist tu dah lama la tukar faiz.. tukar lah balik ye yg lama tu pada

http://aida4eva.blogspot.com :)

EspReZzo & TwiSteR said...

minat y membara smpi post kat sini ye..hahaha..yayah2..

btw, ko mang suke katon ea patut pun klakor mcm katon ko ni..

aFiF fAiZ said...

TQ cik aida..huhuhu

aFiF fAiZ said...

yela ko anis, post la komen bnyk2...huhuhu

xuvacare said...

Great, I never knew this, thanks.

online pharmacy

Post a Comment