RSS
Open Cbox

dAh nAk koMpOm kEsuDahanNYa

Entri kali ni adal kesinambungan perasaan gundah gulana ku semalam berkaitan artikel mengenai aPa KeSudaHannYa MaLaYSia VS InDoNeSia???

FUH!!! tinggal 2nd Leg final jer lagi...Lega hatiku rasanya xde saper yg tahu, family aku tahu kot, mahu nyer tak, dorg pon bengang + panas jer tngok aku menjerit memekak depan TV sokong pasukan Malaysia macam org kurang siuman masa tonton perlawanan Malaysia VS Indonesia... macam2 perkataan + ayat kuar dari mulut ni masa menonton perlawanan gempak tuh... nasib baek x lepak kedai mamak, law x dah kene cepuk agaknye...


Ku sangkakan Malaysia menang tipis 1-0 je keatas Indonesia, rupanyer x!!! amazing!!!! tu la yg aku boleh kata, 3-0 beb! Malaysia TANAH TUMPAHnya DARAHKU menang atasi Indonesia... 2 gol disumbangkan pemain oleh Safee Sali yg kiut mukanye dan 1 gol disumbangkan oleh Mohd Ashaari yg selamber mukanya...hahaha... marah plak dorg ni t aku ckp mcm tu...Lantas menempatkan Malaysia dikedudukan yg selesa utk pegang trofi kejuaraan kali ini selepas bertandang ke Indonesia 29/12/2010 rabu ni untuk perlawan 2nd Leg Final...
apa-apa pon tngok la pic ni : 
Noorshahrul Idlan Talaha dianggap arkitek kerana beliau menjadi punca pencetus gerakan yg menyumbang kepada gol pertama Safee Sali dan gol kedua oleh Mohd Ashaari.

 Safee Sali menanduk masuk gol ke-3 perlawanan iaitu gol kedua nya dalam perlawanan malam td. 

tak lupa juga tahniah kepada penyokong Malaysia yg berjaya memeriahkan perlawanan malam td... bengang jer aku tngok sape yg main laser tuh... maen suluh2 kt muka org, hahaha.... 
bangga! patriotik sungguh penyokong Malaysia...

apa pun, saya, afiffaiz ingin menyatakan bahawa kegemilangan bola sepak Malaysia bakal menyinar kembali walaupun tanpa kelibat lagenda arwah Mokhtar Dahari... SYABAS MALAYSIA!!!!

1 comments:

En.Duri Tajam said...

standard la dot, malaysia dah conform2 dah boleh makan...cuma bertahan jer...dapat 0-0 2nd leg jadi la...hahaha...nak power bantai jer 5-0 indon tu...tapi kalau dorang mampu la....haha...

Post a Comment