RSS
Open Cbox

Part 1 : pernikahan angah (03/12/2010)

Assalamualaikum....
entri kali ni aku nak cerita pasal pernikahan abang angah aku (Firdawos B. Ahmad Fauzi)
 
tup tap tup tap!, akhirnya aku dah dapat seorang akak ipar..wow!!! seronok rasanya hati aku ni walaupon bkn aku yg kahwen...tumpang gembira la katakan... nak dimulakan cerita, aku sebenarnya tak xtaw abang aku ni nak nikah bila sebenarnya, yg aku taw malam 2/12/2010 mak aku cakap kat aku supaya bangun awal coz nk bawak abang aku ni pergi nikah... Pergh!!! bia betol mak???!! hahaha, apa la aku ni, abang aku nk nikah pon aku x tahu. xpatot btol la afif faiz ni...

malam tu, aku x tidor pon sebab tergamam kot..kah3.. aku tidor betol2 pas solat subuh, apa x nyer asyik layan movie baru download jer... pas solat subuh baru aku tido, bangun2 jer kol 8pg mak aku dah suruh mandi, bayangkan mata punya la susah nak bukak, macam ada gajah duduk atas mata ni ha.. siap jer mandi, pakai baju, xsempat sarapan pon, sedara mara dah datang nk follow rombongan bawa bakal pengantin, haha, syok oo! dah mcm konvoi kemerdekaan, siap maen race2 lagi tu...

adoi, apa la aku citer ni... pendekkan jer la, tempat bertunang abang aku dan pasangan nyer dijadualkan berlangsung di masjid kat depan Pusat Gerakan Am Cheras. bapa mertua yg nikahkan. aku dah malas nk citer korang tngok jer la pic kt bawah ni :

pic bawah ni aku(afif faiz), along(faizal) dan abah(ahmad fauzi) tengah berdialog sambil bergurau senda :
abah     : "faizal, faiz, bila korang plak nak kahwen???? angah dah lepas, 
                 korang bila???? xmo kahwen ke??
faizal    : Insyaallah bah, tahun depan...abah sedia jer la terima menantu 
               lagi..hahaha.. 
afif faiz : nanti la bah, relax dulu, xpuas jd teruna lagi ni...duit pon xde nk 
                sara anak orang... abah t nak sikit duit, nak topup ni, kui3....

ha apalagi, siap jer acara nikah aku dan rombongan dipelawa utk menjamu selera...sedap ooo! bihun dan kueh yg pihak pengantin perempuan sediakan(pic bawah ni)
siap makan apa lagi blah la aku ke rumah saudara aku kt subang, malam kne datang lagi, malam berinai la plak... xper la kene pergi t aku nk kahwin senang dah tahu pe nk kene buat..kan3?? hahaha....(pic bawah ni masa malam berinai tu)
hahaha...cukuplah utk entri kali ni...Insyaallah nantikan entri Part 2 : hari perkahwinan abang ku .. Assalamualaikum w.b.t

1 comments:

RafLah said...

sori x dpt dtg kenduri abg ko mse 2..
anyway congrat 2 ur bro..

chekitout my blog..
de 1 contest menunggu anda..=)

Post a Comment